Skip to main content

blog

5 Tips voor CISO’S

| Author: Judith Veenhouwer

Als CISO is het lastig is om de juiste cybersecuritytalenten te vinden – én die uitdaging wordt alleen maar groter. Natuurlijk is het van belang dat als we dit probleem structureel willen oplossen, we snel met de hogescholen, universiteiten en de overheid in gesprek gaan over uitbreiding van adequate opleidingsmogelijkheden. Maar al die organisaties, die nu al een dringend tekort hebben, kunnen niet drie tot vijf jaar op de eerste sollicitanten wachten. 

Welke opties heb je als CISO op dit moment om het tekort aan cybertalent op te vangen?

1. Automatiseer operationele taken

Als de benodigde security experts niet beschikbaar zijn, dan is de meest voor de hand liggende oplossing dat het gebrek aan expertise op een andere manier wordt gecompenseerd. 

De oplossing zit hem in automatisering. Het klinkt wellicht alsof je met minder security medewerkers in je team dezelfde hoeveelheid werk gaat doen. Maar dat is niet waar ik op doel. Door te investeren in de juiste tools met de juiste functionaliteit kun je het bestaande security team qua kennis en slagkracht toch uitbreiden. Zoek hiervoor een systeem dat met behulp van machine learning complexe taken op een eenvoudige en intuïtieve wijze kan laten uitvoeren zonder tussenkomst van mensen. De spaarzame specialistische kennis binnen het security team kun je dan op meer strategische zaken inzetten in plaats van operationele taken.

Want to read the entire blog? Clik on the ''read more'' button.