Skip to main content

blog

Mythbusting: De ‘Onbesmettelijke’ MAC

| Author: Judith Veenhouwer

De Mac van Apple staat bekend als een sterke en betrouwbare machine. Een wijdverspreide overtuiging daarbij is, dat de beveiliging net zo robuust is en dat een Mac geen beveiligingsissues heeft zoals we dat van Windows-apparaten kennen. Maar dat is niet helemaal waar. De hoeveelheid dreigingen bij macOS is weliswaar een stuk minder dan bij Windows, maar het zijn nog steeds serieuze dreigingen. 

Groeiend aantal macOS-malware

De hoeveelheid malware dreigingen voor Mac-gebruikers is niet zo groot als bij computers die op Windows draaien. Het marktaandeel van Macs is lager dan die van computers met een Windows operating system. De grotere aantallen Windows PC’s zijn hierdoor automatisch een aantrekkelijker doelwit.

Echter, er zijn steeds meer cybercriminelen die handig op deze veiligheidsmythe weten in te spelen. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van het gegeven dat de gemiddelde Mac-gebruiker minder waaks is, omdat die ervan overtuigd is dat de Mac immuun is voor hetzelfde soort cyberaanvallen en besmettingen als waar Windows OS gebruiker mee te maken krijgt.

In de afgelopen jaren zien wij bij diverse organisaties het aantal dreigingen op macOS-endpoints tot een zorgwekkend niveau groeien. De verwachting is dat deze trend zich zal doorzetten.

Want to read the entire blog? Click on the ''read more'' button.