Skip to main content
Please to watch this video.

Webinar

Lector Jaap Knotter over slimme misdaaddatabase cold cases

Opsporingsonderzoek naar cold cases effectiever maken, maar ook nabestaanden het gevoel geven dat ze niet zijn vergeten, dat is wat lector Jaap Knotter wil met Coldcase Research Project, Solved & Unsolved. Onder meer vanwege de unieke samenwerking tussen Saxion, Politie Academie en Icologiq heeft dit project een Computable Award in de categorie 'Onderwijsproject' gewonnen.

Coldcase Research Project, Solved & Unsolved werd in 2019 met behulp van expertisecentrum TechForFuture opgezet door Jaap Knotter, die sinds 2014 vanuit de Politieacademie bij Saxion is gedetacheerd als lector Advanced Forensic Technology.

Tijdens dit tweejarige project werkt hij met zijn lectoraat samen met de nationale politie, de Politieacademie, Pandora Intelligence, Icologiq en Factor Veiligheid en wil hij nieuwe, op datascience geïnspireerde technologie ontwikkelen om opsporingsonderzoek naar moord, doodslag en andere cold cases effectiever en efficiënter te maken. Een van de manieren om dat te realiseren is door de nieuw ontwikkelde technologie en de verkregen inzichten te integreren binnen de minor Cold Case, waar studenten vastgelopen politieonderzoek nieuw leven inblazen