Skip to main content

Event

Symposium Cyber Resilience (uitgesteld)

Ivm de aangesscherpte Corona maatregelen is dit event uitgesteld.

Dit najaar presenteert het Centre of Expertise Cyber Security zich aan externe partners, onderzoekers van kennisinstellingen, collega’s van De HHS en overige geïnteresseerden. Tijdens het symposium wordt teruggeblikt op mooie resultaten van ons kenniscentrum en wordt vooruit gekeken naar nieuwe initiatieven. Daarnaast worden projecten van drie lectoraten en innovatieve labs gepresenteerd.

De missie van het Kenniscentrum Cyber Security is het versterken van de cyberveerkracht van publieke en private organisaties die zelf in mindere mate zijn toegerust op cyberdreigingen. Cyberveerkracht staat voor het vermogen van organisaties om cyberdreigingen te herkennen en hierop adequaat te reageren. Het bredere concept cyberveerkracht gaat ervan uit dat aanvallen onvermijdelijk zijn en dat het beperken van de impact bij een incident van  belang is. Een multidisciplinaire benadering van cyberveerkracht is daarom essentieel. Binnen het Centre of Expertise Cyber Security wordt daarom gericht op de menselijke factoren, organisatie, en technische aspecten van cyberveerkracht en cybersecurity.

Keynote speakers en presentaties

De keynote speakers van deze dag zijn:

  • Dr. Melanie Rieback (CEO Radically Open Security):
    ‘Multidisciplinary Approaches for Cyberresilience’  
  • Drs. Roel van Rijsewijk (director of Cyber Defense Thales):
    Cyber Defense of Operational Technology. The problem is the foundation of the solution’

Daarnaast nemen onderzoekers u mee in de wereld van cyberweerbaarheid tijdens vijf korte presentaties van projecten. Het thema cyberweerbaarheid zal toegelicht worden vanuit het perspectief mens, organisatie en techniek vanuit de lectoraten van dr. Rutger Leukfeldt (lector Cyber Security in het mkb), dr. Mathias Björkqvist (lector Network & Systems Engineering Cyber Security) en dr. Marcel Spruit (Lector Cyber Security & Safety).

  1. Cyberweerbaarheid van mkb’ers tegen ransomware - Susanne van ’t Hoff-de Goede
  2. ROS2 Anomaly detection - Saman Barjas & Mathias Björkqvist
  3. Online Ads to Reduce DDoS Attacks - Asier Moneva Pardo
  4. Digitale Veiligheid in het Basisonderwijs - Marinus Maris
  5. Operatie: Dutch Joint Cyber Range - Daniel Meinsma