Skip to main content

Webinar

Hostinginfrascan

Donderdag 17 september 2020 organiseerde SIDN van 16.00 – 17.00 uur een webinar over de hostinginfrascan. De hostinginfrascan geeft je inzicht in de veiligheid van je hostingplatform en is een co-creatie van de Vereniging van Registrars, SIDN en ThreadStone cyber security. Dit webinar vertelt je er alles over.

Het internet in Nederland veilig(er) maken en houden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Een veilige hostingomgeving voor websites en webapplicaties is een belangrijke factor in een veilig internet. 

Scannen op kwetsbaarheden 
Om de veiligheid van je technische infrastructuur te kunnen verhogen, is inzicht in hoe je ervoor staat als het gaat om cybersecurity essentieel. Dit inzicht verkrijg je bijvoorbeeld door je platform te laten scannen op kwetsbaarheden, maar dit soort scans zijn duur en daardoor vaak niet haalbaar voor bedrijven. 

In samenwerking met de Vereniging van Registrars en ThreadStone biedt SIDN .nl-registrars de hostinginfrascan aan. De scan maakt het voor .nl-registrars en hosters mogelijk om heel voordelig de technische infrastructuur te laten scannen op kwetsbaarheden. Via een overzichtelijk dashboard geven we je het benodigde inzicht om de veiligheid van je infrastructuur verder te verhogen. 

In dit webinar vertelt SIDN je alle ins en outs van de hostinginfrascan. Wil je meer weten? Ga naar www.hostinginfrascan.nl