Skip to main content

blog

Whitehat vs. Blackbox

| Author: Vaisha Bernard

Eén vergeten patch en ransomware heeft binnen enkele minuten alle bedrijfsdata versleuteld. Eén enkel e-mailtje en de financiële afdeling heeft een recordbedrag overgemaakt naar de verkeerde rekening. Honderden wachtwoorden, maar zijn ze wel sterk genoeg?

Ondernemers liggen steeds vaker wakker met de vraag of hun cybersecurity wel op orde is. We zien als EYE dan ook vele oplossingen op de markt komen die fundamenteel van elkaar verschillen. Soms prachtige kleurrijke software-oplossingen met flitsende designs, anderen in de vorm van een zwart kastje dat je alleen maar hoeft aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk. Dat laatste klinkt natuurlijk aanlokkelijk. Maar hoe werken deze kastjes eigenlijk? Wat is de beveiligingswaarde ervan? Zijn er betere oplossingen te bedenken, of zijn die gelijk veel te duur? EYE zocht het uit.

Wat doet EYE

EYE is een cybersecuritybedrijf opgericht door enkele oud-medewerkers van de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten die jarenlang hebben bijgedragen aan het cyberprogramma van de Nederlandse overheid. Tegenwoordig zetten zij hun kennis en expertise in om het MKB in Nederland te voorzien van praktische cybersecurity oplossingen die écht werken.

Want to read the entire blog? Click on the ''read more'' button.