Skip to main content

blog

Waarom cybercriminelen wél winnen

| Author: Fred Streefland

Cybersecurity is hot. De afgelopen jaren schoten de cybersecurity advisory teams als paddestoelen uit de grond. Grote accountancy-bedrijven stelden teams samen uit net-afgestudeerde mensen, die werden vermarkt als cyberexpert of -adviseur. Cybercriminelen zijn ons tot op de dag van vandaag nog altijd een stap vóór. Wat gaat er mis?

Duizenden cybersecurity-aanbieders

Internationale IT-netwerkbedrijven begonnen met het ontwikkelen en het op de markt brengen van netwerk security-oplossingen (lees: firewalls). Internationale softwarebedrijven begonnen met de ontwikkeling van specifieke softwareoplossingen voor cybersecurity, vaak initieel om hun eigen producten (lees: cloud) te beveiligen. Sommige bedrijven gebruikten zelfs het buzzword AI (Artificial Intelligence), terwijl er tot op de dag van vandaag nog geen echte AI cybersecurity-oplossing is. Machine Learning is namelijk niet hetzelfde als AI. Het resultaat: wereldwijd zijn er inmiddels duizenden cybersecurity-aanbieders.

Samenwerking ontbreekt

Die duizenden cybersecurity-aanbieders hebben elk hun eigen point-oplossing die onderling minimaal verschillen. En de concurrentie is enorm. Op de dag dat ik deze blog schrijf zijn er vijf verschillende cybersecurity webinars. En van enige samenwerking is geen sprake. Hierdoor ziet de eindgebruiker door de bomen het bos niet meer. Hij heeft géén idee wat de juiste manier is om zijn organisatie goed te beveiligen.

Want to read the entire blog? Click on the ''read more'' button.