Skip to main content

blog

Het gevaar van Wiper-malware

In de afgelopen jaren hebben we veel cyberaanvallen gezien met ransomware of malware die gevoelige gegevens buit probeert te maken. Ook is er een minder voorkomende malware-variant gevonden. Minder voorkomend betekent echter niet minder schadelijk. Deze malware maakt namelijk geïnfecteerde computers onklaar door alle bestanden te overschrijven en te wissen. Daarom heeft het de naam Wiper-malware gekregen.

Wiper-malware is niet nieuw: in het verleden is dit soort malware al vaker ingezet. Zoals echter met veel malware het geval is, zijn er ook nu weer nieuwe varianten wipers opgedoken. De digitale wereld is echter nauw met elkaar verbonden. Het is daarom goed mogelijk dat deze malware op den duur ook verspreid zal worden. Daarmee bestaat ook de kans dat deze malware bij ons in Nederland opduikt.

Wat doet de wiper-malware precies, en waarom is deze zo gevaarlijk? Daar gaan we in deze blog op in. Verder kijken we naar welke varianten er op dit moment bekend zijn, en welke maatregelen je kunt treffen om je organisatie te beschermen tegen de destructieve wiper-malware.

Klik op de 'read more' knop om de gehele blog te lezen.