Skip to main content

blog

7 maatregelen om de basis op orde te brengen

Een ongeluk komt nooit alleen. Dat geldt ook voor cybercrime! Steeds vaker combineren de criminelen meerdere aanvalstechnieken om uw bedrijf schade toe te brengen. Ze werken onderling samen en worden steeds professioneler. Wilt u die aanvallers buiten de deur houden? Dan heeft u ook een combinatie van verdedigingstechnieken nodig. Met de zeven maatregelen uit deze blog brengt u de basis van uw verdediging goed op orde.

Dreigingen

Phishing

Dit is ouderwetse oplichterij in een digitaal jasje. Met een nepmailtje – bijvoorbeeld van de bank of de overheid – worden uw mensen verleid om een even neppe site te bezoeken en daar waardevolle inlog- of andere bedrijfsgegevens prijs te geven.

   

Criminelen dringen uw netwerk binnen, op zoek naar gegevens die ze kunnen verkopen of waarmee ze u kunnen chanteren. Denk bijvoorbeeld aan gegevens van klanten, patiënten of bedrijfsgeheimen. Hierbij gebruiken ze vaak inloggegevens die ze met phishing hebben buitgemaakt of kritieke kwetsbaarheden in systemen of applicaties die (nog) niet zijn gepatcht.

 

Malware

Malware is de verzamelnaam voor virussen en andere software die buiten uw blikveld dingen met uw IT doet die u niet wilt. Malware, een samentrekking van malafide software, komt vaak binnen via mailtjes en nepsites, maar het kan ook worden geïnstalleerd door hackers.

   

Ransomware

Dit is malware die uw bedrijfsgegevens versleutelt, zodat ze onbruikbaar worden. De criminelen eisen losgeld in ruil voor de sleutel. Deze vorm van malware is zo ‘populair’ en gevaarlijk geworden dat hij geldt als een aparte categorie van cybercrime. Tegenwoordig wordt ransomware vaak gecombineerd met datadiefstal en dreigementen om die gegevens openbaar te maken. Zo wordt u onder druk gezet om toch vooral tot betaling van het losgeld over te gaan.

Ransomware buiten de deur houden? Klik hier voor de gehele blog.